Bose

Bose Corporation is een Amerikaans bedrijf dat sinds 1964 gespecialiseerd is in audio apparatuur. Bose doet al sinds 1978 onderzoek naar de noise-cancelling techniek. Het begon allemaal bij Dr. Bose die tijdens een vliegtuigvlucht versteld stond over hoeveel storend geluid er nog door zijn nieuwe elektronische koptelefoon kwam. Eenmaal geland had Dr. Bose de wiskundige algoritmes achter de ruisonderdrukking al op papier staan. In 1986 werd er met de eerste prototypes gevlogen tijdens een vlucht, uiteindelijk drie jaar later kwam de eerste commerciƫle noise-cancelling headphone op de markt. Deze headphones waren met name ontwikkeld voor piloten om op deze manier de communicatie te vergemakkelijken. Rond 2000 worden de headphones steeds vaker door passagiers gebruikt om het omgevingsgeluid volledig te dempen. In 2009 wordt de Bose QuitQomfort 15 uitgebracht, een toegankelijke headphone die een baanbrekend succes blijkt te zijn. Het begin van een noise-cancelling headphone revolutie! Doordat Bose de pioniers zijn in de noise-cancelling techniek mag je van dit merk de beste kwaliteit verwachten.

 

Over-ear Bose headphones

Het laatste over-ear model van Bose is de QuitComfort 35 serie II model. Deze headphone staat bij ons op nummer 1 in de top 10 headphones lijst. Dit model biedt optimale noise-cancelling technieken, die ook nog is aan te passen is naar jouw wensen. Bovendien gaat de batterij gemiddeld 20 uur mee, dat is 6 uur langer dan een JBL headphone je te bieden heeft!

 

In-ear Bose headphones

Bose beschikt ook nog eens over twee verschillende in-ear modellen. De QuitComfort 30 wireless headphone en de QC20 noise cancelling headphone in de uitvoering Apple of Android. Dat laatste heeft te maken met de uitgang van de headphone, deze is afhankelijk van het telefoonmerk of lightning of een aux uitgang. Goed om te weten is dat beide koptelefoons niet sweatproof zijn en dus niet de ideale koptelefoons zijn voor tijdens het sporten, de JBL reflect aware daarentegen is daar uitermate geschikt voor. De QC20 headphones zijn ideaal om te gebruiken in het verkeer. Ze beschikken over een aware functie waarmee je met een druk op de knop je omgeving weer kan horen, handig als je de bus of trein uitstapt en je op het verkeer moet letten.

 

On-ear Bose headphones

Bose heeft op dit moment geen on-ear headphones op de markt.