JBL

JBL is een Amerikaans bedrijf dat sinds 1946 op de markt is. De naam komt van de oprichter James Bullough Lansing. JBL is gespecialiseerd in luidsprekers en koptelefoons. Ze hebben een ruim aanbod in noise-cancelling headphones. Zo bieden ze drie verschillende over-ear headphones aan, een soort on-ear headphone en twee soorten in-ear headphones.

 

In-ear JBL headphones

JBL beschikt over een in-ear headphone die sweatproof is, de JBL reflect aware. Deze in-ear headphones zijn ergonomische gevormd zodat ze perfect in het oor blijven zitten, ook tijdens het sporten. De kabel is van reflecterend materiaal gemaakt, wat veiligheid biedt aan sporters op straat. Let wel op dat de noise-cancelling functie gevaarlijk kan zijn wanneer je deelneemt aan het verkeer!

Mocht je niet perse op zoek zijn naar een sweatproof headphone, dan heeft JBL ook een simpeler model aan in-ear headphones. Deze beschikt over een adaptive noise-cancelling techniek, die je naar eigen wens aan kunt passen. Verder beschikken ze over een batterijleven van maar liefst 14 uur.

Over-ear JBL headphones

De over-ear headphones van JBL zijn van degelijke kwaliteit. Ze beschikken allen over active noise-cancelling, maar deze is niet aan te passen in verschillende standen. Dit betekent dat er maar een tegenfrequentie geboden wordt. Sony en Bose bieden headphones aan die meerdere tegen frequenties kunnen bieden en zijn daardoor wat veelzijdiger maar ook wat prijziger. Dit is wel een belangrijke eigenschap die je in overweging moet nemen voor het kopen van een noise-cancelling headphone. Als je de headphone op veel verschillende plekken gebruikt met ander soort ruis is een Sony of Bose headphone misschien geschikter. De JBL headphones zijn echter ideaal geschikt om tijdens het werken op te hebben. Ze bieden rust in de werkomgeving en zitten aangenaam op het hoofd.

On-ear JBL headphones

JBL biedt verder nog een on-ear headphone aan. Deze headphone zit op het oor wat een andere geluidservaring geeft dan over-ear. Meer hierover vind je op de actief & passief pagina onder het kopje “verschil binnen de active noise cancelling headphones’. Het fijne van de on-ear headphone van JBL is dat hij een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft. Ze zijn compact en licht en daardoor het ideale reis vergezel. Bovendien gaan ze met een batterij leven van 12 uur best lang mee!